…din zambet

Am oferit aceasta zi celor din jurul meu.

Am facut o calatorie in lumea bunicilor si trabunicilor mei. Am fost sa ii revad, da, inca mai imi traiesc. Rusine sa imi fie ca nu imi fac mai mult timp sa fac asta mai des.

Am ramas impietrita si pierduta in ochii strabunicii mele… de un albastru incredibil… cata durere si cata tristete se ascunde in batranetea ce ne asteapta pe toti, dar prea putini constientizam asta. Cate povesti se ascund in ani, in zile, in minute… in secunde… cate experiente intr-o viata de om…

Le sunt datoare cu toata fiinta mea, ca prin fata lor, prin fata fetei lor m-am nascut eu… asa am prins eu viata… asa am aparut eu pe lume. Daca imi imaginez un copac… asa ii este radacina… vine de undeva de foarte departe… foarte ciudat este sa apuci sa vezi cu proprii tai ochi aceasta radacina.

La intoarcere am ajutat o batranica a ajunga de la masina pana la statia de autobuz la care isi dorea… imi vedeam strabunicii in ea. Cam de aceeasi varsta, insa diferenta majora era munca la camp pe care au depus-o strabunicii mei. Nu am exagerat in amabilitati, am fost doar eu, insa aceasta femeie, pe tot drumul, nu a facut altceva decat sa imi multumeasca incontinuu si sa imi spuna cat de mult ma iubeste pentru bunatatea ce-i fac… de ce este oare atat de extrardinar sa faci asa ceva? cata rautate este Doamne in jurul nostru incat un simplu gest pare o adevarata minune?

Am plans pe tot drumul catre casa… pentru ziua asta, pentru ca am putut sa ma rup de la nimicurile mele si sa bucur niste suflete batrane, am plans pentru ochii strabunicii mele… am plans pentru mainile lor trecute de vreme… pentru bunatatea strabunicului meu si pentru povestile lui din razboi…. pentru lumina de afara…. pentru faptul ca ii am! Am plans pentru ca… SUNT AI NOSTRII!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.