Viata si moarte

Imi pun aceeasi intrebare ca Marin Preda: ce este dincolo de moarte? Sau accept ca Platon, ca moartea este finalul a orice, este eliberarea de trup si suflet, este eliberarea din tot si toate, este FINALUL, cu nimic dupa.

Ce inseamna viata asta? Ce inseamna, si pentru cine, ceea ce facem noi in viata asta?

Ce inseamna moartea? Ce se intampla cu trupul stim, si ne-am demonstrat-o singuri, dar ce se intampla cu sufletul? Sau poate ca e mai bine sa ma intreb: se intampla ceva cu sufletul?

Nu pot sa spun ca sunt credincioasa, cum de asemeni nu pot spune ca nu cred in nimic.

… ma tot gandesc acum, in timp ce scriu, in ce cred defapt?… in prima faza as spune ca totusi cred intr-o FORTA  care este mult mai puternica decat noi toti… sau… cred ca de fapt noi nu am aparut cum scrie in Biblie… cred ca noi nu suntem singurii „locuitori” ai Universului, cred, ca sub diferite forme, cu siguranta mai exista viata pe alte planete. Nu pot spune ca am citit foarte mult in acest domeniu incat sa stiu la ce nivel au ajuns cercetatorii nostrii in domeniu, dar eu, personal, pot spune, sau mai corect ar fi sa spun: EU CRED asta.

Si-atunci? mai exista Dumnezeu? mai exista sau a existat tot ce scrie in Biblie?

Si-atunci? daca e cum spun eu, si cum probabil cred si altii, ce se intampla cu noi dupa moarte?

De ce trebuie sa fim buni, blanzi? sa oferim, sau mai bine spus, sa NE oferim celor din jur? prin zambete, prin „intoarcerea si celuilalt obraz”? prin vorbe bune?

De fapt… toate astea conteaza pentru ca ne produc noua „starea de bine”, pentru ca revin si spun… de fapt toti in TOT, asta cautam… poate nici nu ne intereseaza atat de mult ce si cu se intampla dupa moarte, pentru ca toti ne gandim „mai e mult pana acolo pentru mine, mai am inca multa paine de mancat si pantofi de tocit”, si atunci, suntem interesati de momentul imediat urmator al vietii noastre: ce mai am de facut? la ce terasa ies? cu cine? la ce film sa ma duc… etc. Toate, TOATE… fiin lucruri care exact asta produc: STAREA DE BINE!

 

seara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.