„Coaja” si „Miez” a tot ceea ce exista

Mi-am inceput dimineata prin a vorbi cu un coleg pe messengerul de interior, intamplator cu el, pentru ca mesajul meu era adresat colegului lui, dar pentru ca laptopul ii era in „service” il folosea pe cel al colegului.

Discutia noastra, fara ca finalul sa-i fie intentionat, s-a abatut de la scopu-i initial. Astfel am ajuns sa vorbim despre platforme pe mare, baze si despre dorinta mea de a ajunge sa vizitez asa ceva.

Am ajuns, nu stiu cum, si nu voi incerca sa ma concentrez acum, pentru ca nu asta e important, la o vorba de duh a lui Paul Valery: „gasesti si abia dupa aceea incepi sa cauti”…

hmmm… sunt si nu sunt de acord cu asta… eu prefer opusul, prefer sa caut si apoi sa gasesc. Mi se pare ca a gasi si apoi a cauta este varianta simpla. Insa si ceea ce imi spunea colegul meu era perfect adevarat, ca totusi, cautarea in interiorul acelui „ceva” era extraordinarul.

Am sustinut, ca atunci cand cauti, necontenit… vei cauta si vei gasi „acele lucruri” si daca te atrag, cu siguranta te vei afunda in tot ceea ce-l reprezinta, in tot ceea ce poate el insemna pentru tine… si mai ales in tot ceea ce poti intelege tu din el.

Si atunci am inteles ca defapt, ce spuneam eu si ce spunea el nu erau doua lucruri diferite, ci doua lucruri care se intrepatrund.

Pentru ca daca noi cautam fara vreun scop, tot descoperim „ceva”, si aici linia de legatura intre tot ce spuneam eu si tot ceea ce spunea el.

Totul, pentru ca noi oamenii, constient sau inconstient, suntem intr-o continua cautare, insa majoritatea, dupa cum spunea si colegul meu, se opresc iremediabil la „a gasi”. Dar nu este destul, asta este calea simpla, sa gasesti si gata, sa te multumesti cu „coaja” a ceea ce gasesti. Frumusetea adevarata si fericirea, vin exact din cautarea a ceea ce se afla sub „coaja”.

 

„..tineretea si setea ta de cunoastere sunt devastatoare, meriti sa fii incurajata”

 

Multumesc Dumitru, pentru discutia de mai sus, pentru incurajari si mai ales pentru tot ceea ce ai impartasit cu mine!

 

magic night

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.