Povestea brandului

Am tot învățat de-a lungul ultimilor ani ca orice brand are o poveste. Până recent cuvintele astea nu erau decât niște cuvinte frumoase. Întâmplător sau nu, în ultimul timp, au început cumva să îmi arate și semnificația.

E un amestec aici în spatele brandurilor, pe care am ajuns să îl iubesc și asta de când mă lupt în domeniul antreprenoriatului, și anume poveștile brandurilor, efortul depus de fiecare antreprenor în parte și calea spre reușită.

Am conștientizat zilele trecute (de asta și apariția acestui post), că în topul preferințelor mele se afla brandurile care au în spate o poveste. O poveste caldă. Și în general, povestea asta caldă vinde și produsul.

Am observat iar, că din zona asta fac mai mult parte bradurile mici. Brandurile care se nasc din suflet și care transmit sufletul celor ce le-au creat. Am început, ca niciodată, să pun accentul și pe poveștile din spate, care de cele mai multe ori sunt povești uimitoare ce conțin nopți de muncă și efort inimaginabil atât financiar cât și fizic.

În domeniul în care activez îmi e greu să nu constat câte branduri sunt reci. Atât prin ceea ce transmit cât și prin oamenii pe care îi au in echipă sau care pur și simplu îi reprezintă. Și cred că secretul creșterii unui brand frumos este exact ăsta… să iți alegi oamenii din echipă ”după chipul și asemănarea brandului tău”. Care să transmită aceleași valori cu care ai început tu și care ți-au adus cheia succesului și de asemenea să impui asta și pe măsură ce brandul crește.

Concluzia mea în calitate de cumpărător: în general cumpăr dacă simt ”căldură”, nu neapărat amabilitate. ”Căldura” include întotdeauna amabilitate. Amabilitatea însa nu întotdeauna include ”căldură”.

Story

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.