Cinci secrete pentru o piele sănătoasă (inclusiv) de Sărbători

Perioada sărbătorilor de iarnă ne scoate, inevitabil, din rutină. Fie că ne vizităm rudele pe o perioadă mai lungă, fie că mergem în vizite scurte pe la prieteni sau că lenevim în vârful patului, suntem scoși din rutina noastră zilnică.

Ba mai mult, sărbătorile vin inevitabil cu tone de mâncare, e o stare de fapt transmisă din generație în generație, să fie masa plină, să curgă râuri de băutură…

În toate aceste schimbări sunt șanse ca tenul nostru să reacționeze, dacă planurile din perioada următoare sunt un dezechilibru de la rutina ta, să fii sigură că fix așa este și pentru tenul tău.

Bun, ce putem face?

  1. Dormi! Este perioada petrecerilor, perioada în care ne revedem cu rude, sărim peste orele de somn ca să recuperăm timpul pe care nu l-am petrecut împreună, însă lipsa somnului își lasă amprente pe ten, fața devine obosită, apar cearcănele care accentuează aspectul de oboseală deci clar nu ne ajută, nici ca stare generală pentru ca vom emana negativism, nici pentru aspectul nostru general.
  2. Fii atentă ce mănânci! Aici sunt chiar câteva aspecte care trebuie luate în considerare. Unii medici dermatologi susțin că produsele lactate pot provoca acnee datorită excesului de hormoni din compoziție. De asemenea zahărul este unul dintre cele mai dăunătoare, inlcusiv pentru piele. Așadar, poate că ar trebui să ne concentrăm pe mâncare mai sanătoasă sau pe porții mai mici, cumpătate.
  3. Rămâi consecventă cu rutina de îngrijire! Așa cum am menționat și mai sus, oriunde am pleca trebuie să ne respectăm întocmai rutina de îngrijire. Chiar și așa, sunt șanse ca apa să fie mai dură și atunci să apară o senzație de piele uscată. Rămânând însă fidelă rutinei, pielea îsi va recăpăta structura destul de repede fără a avea impact major și ireparabil.
  4. Cremă cu SPF! Sunt sigură că dintre voi multe vor ajunge și la ski în această perioadă. Nu uitați că deși este iarnă, razele soarelui si reflexia în zăpadă pot provoca arsuri și traume pielii.
  5. Relaxeaza-te! Perioada sărbătorilor nu vine doar cu elemente pozitive și relaxante, inevitabil aduce și momente stresante, nervi, agitație. Se știe că stresul are un impact major asupra sistemului imunitar și că el poate fi cauza pentru multe boli ale pielii, precum eczeme, dermatite, psoriazis sau rozacee. Așadar, încid cercul cu punctul 1, dormiți și odihniți-vă cât de mult puteți.

Chiar dacă pentru noi este o perioadă de agitație, revederi, emoții și chiar lipsă de somn, impactul asupra organismului ar trebui să fie minim ca în ianuarie să nu avem nevoie de concediu la concediu 🙂

Sărbători cu liniște și cumpătare vă doresc!

IMG_1001

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.