Fix de Crăciun, nu fii mai bun!

Ei bine, dacă te-am făcut curios/ curioasă la ce se referă titlul…

Cum? Când de o viață ni se spune să fim mai buni?! Mai darnici! Mai… mai…

EI bine, nu mă refer la bunătatea față de cei nevoiași sau de cei aflați în suferință. Mă refer la confortul tău și al familiei tale, la puțin egoism.

Toată copilăria mea, inclusiv acum, am crescut și încă am din fericire, modelul unei mame care gătește din zori și până în seară iar de sărbători și mai aprig. Cu invitați sau fără, drumurile ei sunt între bucătărie și sufragerie. Să fie de toate, să pună masa, să strângă masa etc.

Noi cumva creștem o generație fără acest model. Eu gătesc cât să avem ceva de mâncare, (și știu că nu sunt singura) însă rar las confortul meu ca să mă spetesc pentru invitați, asta și pentru ca pizza este la o aplicație distanță, mâncarea tradițională la fel la un telefon etc.

Ce-i drept, mi-e dor de mamaie și mama pe același metru pătrat agitându-se să gătească bunătăți, dar adevărul este că nu de oboseala acelor zile îmi e dor, oboseală pe care sigur o simțeau ulterior, mi-e dor de timpul ăla petrecut împreună, de momentul ăla în care mă simțeam implicată și eram toate agitate pentru același scop, de atmosfera și de legătura creată… deși gătitul era scuza, era momentul perfect doar să stăm împreună… asta fiind, inevitabil, ceea ce avem nevoie toți, de timp petrecut împreună și de senzația că totuși contăm.

Așadar revin la titlu, fix in Ajun și în ziua de Craciun fiți egoiști, nu vă mai gândiți atât de mult la musafiri că nu au ce mânca, până la urmă fiecare poate aduce câte ceva și gata masa! Plus, poate ei vin la voi tocmai pentru că nu au cu cine altcinva să petreacă de Sărbători, deci este tot despre timp petrecut împreună și mai puțin despre mâncare. Sau altfel, Sărbătorile sunt cele care adună neamurile de la distanță, pentru că nu s-au mai văzut de mult sau pentru că viața i-a așezat prin alte țări, sentimentul de apartenență și căldura din familie vor atrage mereu, pe oricine oricât de departe este.

Fix de Crăciun fiți egoiști și dedicați-vă copiilor voștri și amintirilor voastre împreună, e cel mai de preț cadou pe care ei îl pot primi de la voi!

Dacă mă întreabă cineva, Sărbătorile sunt despre TIMP petrecut împreună, despre valoarea timpului ăluia și despre amintirile care rămân apoi părinților, fraților, copiiilor, rudelor…

At the end of the day, asta este singura avere pe care o vom lua cu noi… Atât!

 

Sărbători magice vă doresc, alături de toți cei lângă care vă puteți crea amintiri frumoase și stare de bine!

IMG_3533

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.