Crema de ochi, indispensabilă sau nu?

Când vine vorba despre îngrijirea facială știm deja că sunt niște pași care trebuie respectați.

În articolul trecut am vorbit despre doi dintre ei, demachierea și folosirea unei creme potrivită tenului. Real, ei sunt trei pași vitali: demachierea, crema și protecția solară, iar despre SPF am vorbit mai pe larg acum ceva timp.

Pe lângă cele menționate mai sus, în articolele legate, un rol important mi se pare că îl are crema de ochi. Este cumva de… nici nu poate fi în rând cu cele trei dar nici exclus, de asta cumva îl numesc ”integrat” :))

Dacă până la vârsta de 25-28 de ani, pe un ten tânăr, poate fi folosită crema de față și pe zona ochilor, dupa 28 de ani mi se pare vital să fie diferențiate.

De ce?

În primul și primul rând pentru că după 25-28 de ani tenul nu mai este în apogeu ci îi începe procesul de deteriorare, așadar și cele două zone încep să se diferențieze, semnele de oboseală încep să își facă prezența etc.

Crema de ochi este o cremă mai fluidă, concepută special pentru zona mai sensibilă din jurul ochilor. În general conține mai multe ingrediente active decât o cremă de față, cu scopul de a îmbunătăți aspectul zonelor și afecțiunilor vizate.

Zona din jurul ochilor este o zonă mult mai sensibila, săracă in grăsimi, subțire și mult mai ușor iritabilă și expusă uscăciunii, motiv pentru care ea ajunge să arate destul de repede semnele de oboselă și bătrânețe.

Deși aceste creme destinate zonei ochilor nu vor face minuni peste noapte, în ceea ce privește ridurile, cearcănele sau pungile de sub ochi, ele funcționează însă preventiv și au efecte pe termen lung. Așadar este necesar să o identificăm pe cea care ni se potrivește și să îi fim fidele pe termen lung, dacă vrem rezultate.

Pe de altă parte, un alt aspect important este exfolierea. Îndepărtarea celulelor moarte reîmprospătează pielea permițând ingredientelor active să penetreze mai ușor.

Ingredientele care ne ajută în crema de ochi sunt peptidele, Vitamina C și retinolul care stimulează producția de colagen, ceramidele și acidul hialuronic. Dacă vrem însă pentru depigmentare, ajută niacinamidele, vitamina B3 sau acidul kojic.

În ceea ce mă privește, până acum câțiva ani nu vedeam rostul unei creme de ochi, ”sunau” frumos dar cam atât. Ce – drept, până acum câțiva ani nici nu aveam nevoie de ele, acum însă sunt dependentă. Am încercat diverse branduri, am găsit deja câteva prefeate și între ele jonglez 🙂

C53DA243-AE5C-4556-BF2A-76972E99053F

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.